"Pomozite Nigeriji kao Francuskoj"

Nigeriji treba duh pomoći međunarodne zajednice u borbi sa Boko Haramom, identičan onom prikazanom posle terorističkih napada u Parizu.

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

19:02

Default images
Pripadnici Boko Harama (foto: Beta/AP)

To je rekao nigerijski nadbiskup Ignatijus Kagaima, koji je prethodno optužio Zapad da ignoriše opasnost islamističke paravojne formacije.

“Duh pomoći treba da se proširi svuda okolo, ne samo kada se napadi dogode u Evropi, već kada su ljudi u opasnosti u Nigeriji, Nigeru ili Kameronu“, naveo je Kagaima.

On je istakao da međunarodni resursi treba da budu upotrebljeni za sukob sa ljudima koji donose toliko tuge narodima u Africi.

Nadbiskup se oglasio povodom navoda da Ujedinjenih nacija da Nigerija treba da uspostavi red i zakon u državi i da istraži masovna ubistva koja se stavljaju na teret Boko Haramu.

Kancelarija UN za ljudska prava je izrazila sumnju u tačnost broja poginulih u nedavnom napadu Boko Harama na grad Baga.

Prema prvobitnim informacijama u masakru je ubijeno 2.000 ljudi, dok je Nigerija potom objavila da je u napadu stradalo 150 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: