Kitarović: Šešelju je mesto u Hagu

Novoizabrana hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović smatra da je lideru SRS Vojislavu Šešelju mesto u zatvoru Haškog tribunala.

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2015.

18:52

Default images
foto: Beta/Hina

Ona je izrazila žaljenje zbog odluke Haškog suda da odbije zahtev tužilaštva da sa privremene slobode vrati Šešelja u pritvor.

Grabar Kitarovićeva je istakla da će nakon polaganja predsedničke zakletve, ako zatreba, otići u Njujork i razgovarati s generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom, prenela je HINA.

"Žao mi je da je Haški sud doneo tu odluku. Smatram da je Šešelju mesto u Hagu. Žao mi je da Haški sud u 12 godina nije doneo nikakvu presudu i mislim da je to sramota za taj sud", rekla je Grabar Kitarovićeva novinarima, upitana kako komentariše odluku Sudskog veća Haškog tribunala.

"Na ovome ne treba stati, jer je Šešelj osoba koja podriva međudržavne odnose, a izaziva mržnju, velikosrpske tendencije i to je nedopustivo", rekla je Grabar Kitarovićeva.

Sudsko veće je danas odbilo zahtev tužilaštva da s privremene slobode vrati u pritvor Šešelja, optuženog za ratne zločine nad Hrvatima i Bošnjacima u Hrvatskoj i u BiH, te nad vojvođanskim Hrvatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: