Hamburg: Privedeni, pa oslobođeni

Dva muškarca, koja su u Hamburgu privedena zbog napada na redakciju lista koji je objavio karikature iz francuskog nedeljnika Šarl ebdo, oslobođeni su.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.01.2015.

13:58

Default images
Ilustracija (Foto: Beta/AP)

Policija u Hamburgu je rekla da su privedeni negirali da imaju bilo kakve veze sa jučerašnjim napadom u kome je uništeno nekoliko fascikli iz arhive lista "Hamburger Morgenpost".

Rezultati forenzičkih analiza takođe nisu pružili nikakav dokaz o njihovoj umešanosti. Policija je apelovala na očevice napada da se jave, prenosi AP.

Napad, u kome niko nije povređen, dogodio se juče rano ujutro. Kamenice i zapaljivi predmeti bačeni su kroz prozor i u požaru su oštećene dve prostorije na nižim spratovima.

Regionalni dnevnik "Hamburger Morgenpost" objavio je na naslovnoj strani tri karikature iz "Šarli ebdoa", posle masakra u pariskom nedeljniku, pod naslovom: "Ova velika sloboda mora biti moguća".

List "Bild am Zontag" objavio je da bi krvoproliće u Francuskoj moglo biti znak za početak talasa napada u Evropi, pozivajući se na komunikaciju lidera Islamske države koje je presrela američka obaveštajna služba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: