"Žestoke poruke su za birače u HR"

Žestoke poruke u predizbornoj kampanji su namenjene biračima, a ne onome što će se raditi, kaže za B92 hrvatski analitičar Zoran Pusić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.01.2015.

17:30

Default images
Foto: Beta, AP

Govoreći o pobedi Kolinde Grabar-Kitarović na izborima u Hrvatskoj, Pusić je rekao da se nada da ono što je izgovarano proteklih nedelja nije slika nečega što će određivati hrvatsku politiku u narednih pet godina.

"Bar se nadam da su u pitanju poruke za birače. Novoizabrana predsednica je spomenula region u negativnom smislu i što se tiče saradnje, rečeno je da oni manje više nisu zainteresovani", rekao je Pusić za B92.

On je istakao da je kriza u toj zemlji pre svega ekonomska i da bez obzira na velike reči, predsednik u tom smislu nema velika ovlašćenja.

"Ipak, ovi izbori će se reflektoavti na vladu u Hrvatskoj, iako mislim da ona može opstati. Što se same predsednice tiče, ona moće uticati na diplomatske aktivnosti", rekao je Pusić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: