Heroj talačke krize spasao šestoro

Upad džihadiste Amedija Kulibalija u prodavnicu nije uplašio Lasanu Batilija, koji je brzom reakcijom uspeo da spase živote najmanje šest ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2015.

12:34

Default images
screenshot

24-godišnji francuski državljanin muslimanske veroispovesti je ostao priseban, uprkos rafalima i pretnjama teroriste pa je ljude koji su se u tom trenutku našli u prodavnici ubacio u veliki zamrzivač, na kom je prethodno isključio hlađenje i svetlo.

Nakon što je uspeo da spasi taoce, Batili je napustio zgradu, ispred koje ga je sačekala policija i momentalno ga uhapsila, sumnjajući da je on terorista.

Posle više od sat vremena ispitivanja u policiji 24-godišnjak je uspeo da dokaže da nema veze sa terorističkim napadom, već da je zaposlen u prodavnici i da je spasio živote potencijalnih žrtava.

Batili je u jednom od intervjua rekao da je u zamrzivač uspeo da ubaci čak 15 ljudi.

“Svi smo braća, nije važno ko je jevrejske, hrišćanske ili muslimanske veroispovesti. Svi smo u istom brodu, moramo da pomažemo jedni drugima i da izađemo iz krize koja nas je zadesila”, rekao je Batili.

U talačkoj krizi u prodavnici u Parizu stradale su četiri osobe, a policija je potom uspela da usmrti i napadača, 32-godišnjieg Kulibalija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: