AMSS: Oprez, večeras kiša

Kraj vikenda će verovatno u poslepodnevnim časovima doneti pojačan intenzitet saobraćaja na prilazu većih gradskih sredina, saopštio je AMSS.

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2015.

10:27

Default images
foto: Tanjug

Prema rečima meteorologa u jutarnjim časovima slabija vidljivost pratiće vozače zbog magle po kotlinama i duž rečnih tokova, a moguća je i poledica zbog niskih temperatura, pa iz AMSS podsećaju vozače da smanje brzinu, drže rastojanje između vozila i da naglo ne koče i ne menjaju pravac.

Svima koji danas kreću na put iz ovog udruženja savetuju dodatnu opreznost na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i tunela.

Tokom dana doći će do razvedravanja i porasta temperatura, što svakako ide u korist vozačima.

Predveče se očekuje jaka kiša, pa će udubljenja i oštećenja na kolovozu biti ispunjena vodom, te se savetuje dodatna opreznost za volanom.

Prema informacijama Zimske službe Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na autoputevima kao i na putevima I i II prioriteta, saobraćaj se obavlja bez zastoja, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega mestimično ima do pet centimetara.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Na autoputu E-75 na deonici od Batočine do Bujanovca primetna je mestimična magla koja smanjuje vidljivost od 100 do 200 metara, osim na deonici kod Bujanovca gde je vidljivost smanjena na 30 metara pa se saobraćaj obavlja blago usporeno zbog magle.

AMSS podseća sve vozače da su od 01.11. do 01.04. po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Takođe, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: