"Josipović, Kitarović-za Srbe isto"

Za Srbe u Hrvatskoj i stotine hiljada proteranih Srba nema suštinske razlike između dvoje predsedničkih kandidata, kaže Miodrag Linta.

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2015.

17:59

Default images
Foto: Medija centar Beograd, arhiva

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta izjavio je za Tanjug da za Srbe u Hrvatskoj i stotine hiljada proteranih Srba nema suštinske razlike između dvoje predsedničkih kandidata Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović i njihove predložene politike u kojima se ne zalažu za rešavanje problema Srba.

“"Kada pogledate poslednjih pet godina vladavine Ive Josipovića vidite da nema suštinskog iskoraka vezanog za Srbiju. I Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović smatraju da su Srbi agresori i zločinci u građanskom ratu 90-tih, a da su Hrvati žrtve i oslobodioci. Takođe obe strane smatraju da Srbija mora stalno da se dokazuje i da pokazuje da je evropska država kao što je Hrvatska"”, kaže Linta za Tanjug.

On ističe da ne očekuje da će se posle predsedničkih izbora odnos između Srbije i Hrvatske popraviti.

"“Posle izbora možemo očekivati nastavak jednog negativnog odnosa od strane hrvatskih zvaničnika prema Srbiji, uzimajući u obzir da će se krajem godine u Hrvatskoj održati parlamentarni izbori. Zbog toga će nastaviti sa politikom uslovljavanja prema Srbiji kako bi rešili određena pitanja u hrvatskom nacionalnom interesu, kako bi u žestokoj političkoj borbi privukli birače na Milanovićevu ili stranu HDZ-a”", smatra Linta.

Linta zaključuje da se Srbija u takvoj situaciji mora principijelno postaviti i razgovarati o svim problemima sa Hrvatskom sa aspekta činjenica, a ne hrvatskih nacionalnih interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: