FR:Traga se za saučesnicom otmičara

Hajat Bumedijen saučesnica otmičara Amerija Kulibalija, protiv koje je izdata poternica zbog ubistva jedne policijske službenice u Parizu, još nije pronađena.

Izvor: Beta

Petak, 09.01.2015.

23:46

Default images
Foto: Beta/AP

Njih dvoje su držali taoce u jevrejskoj radnji na severoistoku Pariza, a nakon policijske akcije oslobođeno je 15 talaca, četvoro ih je pronađeno mrtvo, a policija je usmrtila Kulibalija.

Ameri Kulibali, pre nego što je stradao u policijskoj akci, pozvao je svoje rođake i prijatelje da nastave napade po Francuskoj, saznaje Frans pres iz izvora bliskih istrazi.

"Pozvao je svoje rođake i drugare da nastave napade na druge mete kao što su policijske stanice na periferiji Pariza", rekao je taj izvor i dodao je Kulibali imao dosta eksploziva koje je postavio na ulazu u supermarket, ali ih nije povezao.

Njegova partnerka Hajat Bumedijen, protiv koje je izdata poternica zbog ubistva jedne policijske službenice juče u Parizu, još nije pronađena.

Francuska televizija javila je da je Kulibali pre smrti rekao da je svoj "napad sinhronizovao" s napadom braće Kuaši, ubijenih u policijskoj akciji posle napada na list "Šarli ebdo", i da je pripadnik ekstremističke Islamske države.

Francuski predsednik Fransoa Oland je u večerašnjem obraćanju naciji osudio antisemitski napad na jevrejsku prodavnicu. Napad je osudio i izraelski premijer Benjamin Netanjahu, koji je zatražio je od Francuske da zadrži visok nivo bezbednosti oko jevrejskih institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: