"Napad na Šarli je herojski čin"

Pripadnici Šababa su napad na magazin "Šarli ebdo" nazvali herojskim činom.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.01.2015.

12:49

Default images
Fotografije ubijenih u napadu na magazin (Foto: Beta/AP)

Pripadnici ekstremističke somalske organizacije Šabab, koja je glavna ćelija Al Kaide u Africi, danas su pohvalili napad na redakciju francuskog satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" u Parizu, u kome je ubijeno 12 osoba, rekavši da je to "herojski" čin.

"Oni su usrećili milione muslimana tim činom. Neki ljudi koji su u zabludi tvrde da je napadnuta sloboda izražavanja, ali to nije tačno, a dva heroja su postupila u skladu sa tim", objavio je radio Andalus, koji je zvanično glasilo Šebaba.

"Oni su odsekli glavu nevernicima koji su vređali našeg voljenog proroka", naveo je radio, dodajući da je Osama bin Laden "rekao Zapadu da treba da očekuje prolivanje krvi ako sloboda izražavanja nema granice", prenosi AFP.

Radio je, takođe, istakao da su braća osumnjičena za napad u Parizu proglasila "da pripadaju Al Kaidi".

Šebab, pod čijom kontrolom se nalaze veliki delovi ruralne Somalije, ima bliske veze sa pripadnicima Al Kaide u susednom Jemenu, gde se, kako se veruje, obučavao jedan od dvojice osumnjičene braće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: