NS: Solidarnost sa FR novinarima

Brojni novinari i građani Novog Sada večeras su na Trgu slobode palili sveće za žrtve terorističkog napada na redakciju francuskog nedeljnika "Šarli ebdo".

Izvor: B92

Petak, 09.01.2015.

23:13

Default images
Foto: Beta

Kraj spomenika Svetozaru Miletiću svećicama je napisano na francuskom jeziku "Ja sam, Šarli", kao pomen za 12 ubijenih i 40 ranjenih u tom napadu.

U ime organizatora protestnog okupljanja Nezavisnog društva novinara Vojvodine predsednik te asocijacije Dinko Gruhonjić rekao je Tanjugu da novosadski novinari i građani žele na taj način da izraze solidarnost sa kolegama u Francuskoj.

"Želimo da osudimo bezumni teroristički čin koji je pored toga što je brutalno ubistvo ujedno i pucanj u slobodu izražavanja kao jednog od fundamentalnih ljudskih prava". rekao je Gruhonjić.

On je dodao da "nažalost mi u Srbiji i Vojvodini najbolje znamo koliko je kratak put od pritiska na slobodu medija do ubistva novinara".
Foto: Beta
Na protestnom skupu na novosadskom Trgu slobode povodom terorističkog napada na novinare francuskog lista bili su i članovi pokrajinske vlade Miroslav Vasin i Branislav Bugarski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: