Vučić:Ne napadajte islamske vernike

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas na smirenost i nenapadanje islamskih vernika zbog terorističkog napada na satirični francuski list Šarli ebdo.

Izvor: Beta

Petak, 09.01.2015.

19:05

Default images
Foto: Tanjug

Vučić je ukazao na to da nestabilnost i nemiri nikome ne pogoduju.

"Želim usijanim glavama da poručim da ne donose nikakve zaključke i preduzimaju nikakve akcije protiv ljudi islamske vere. Oni su naši građani, mi imamo jednak odnos prema njima", rekao je Vučić.

On je kazao da nadležni bezbednosni državni organi drže pod kontrolom sve potencijalno "opasne osobe srpske nacionalnosti" koje su ratovale u Siriji i Ukrajini.

"Znamo sve o svim ljudima koji su bili u Siriji i Ukrajini, to su opasna lica i pod budnim su okom nadležnih organa", kazao je Vučić.

On je kazao da će nakon posete Kosovu razgovarati i s Bošnjacima o njihovim problemima, a posebno o životnom standardu.

U napadu na kancelarije nedeljnika "Šarli ebdo", koji se dogodio u sredu, 7. januara, u Parizu, ubijeno je 12 ljudi, a za napad su osumnjičeni braća Šerif i Said Kuaši, koji su danas ubijeni u policijskoj akciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: