Kitarović: Vlada mora da ode

Kandidatkinja HDZ za predsednika Kolinda Grabar Kitarović smatra da Hrvatska ima sve preduslove da bude jedna od najprosperitetnijih evropskih zemalja.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.01.2015.

12:08

Default images
Foto: Beta/HINA

Ona naglašava da "jedino što u Hrvatskoj ne valja su (Ivo) Josipović, (Zoran) Milanović i besposlena vlada“ kojoj poručuje da mora da ode.

"Moraju pogledati istini u oči. Neka izađu iz crnih limuzina i vladinih aviona i vide kako se u Hrvatskoj živi," rekla je Grabar Kitarović sinoć na završnom predizbornom skupu u zagebačkom Domu sportova.

Predsednička kandidatkinja je uoči drugog kruga izbora, 11. januara, istakla da njen program "Za bolju Hrvatsku" ne nudi nekakve promene Ustava, Drugu Republiku ili bolje temelje, prenose hrvatski mediji.

"Ne nudi nove zakone nego ukidanje i rezanje zakona koji su nepotrebni. Nudi reviziju poreske politike koja će jačati privredu, nudi odnos države koji će biti pun poštovanja prema vama", poručila je Grabar Kitarović.

Kako kaže, očekuje strane investicije i naglašava da će učiniti sve da ih privuče, kao i da su oni koji će Hrvatsku izvući iz krize i stvarati nove vrednosti ljudi iz Hrvatske - "privrednici, poljoprivrednici, branitelji koji žele da se vrate u aktivan život".

Vladajuće je prozvala i zbog "narušavanja međunarodnog ugleda" Hrvatske, a govoreći o odnosima sa susedima najavila je da će se, ukoliko pobedi, boriti za hrvatske nacionalne interese, podsticati i pomagati susednim zemljama na putu ka Evropskoj uniji, ali samo ako ispune iste kriterijume kao i Hrvatska.

Takođe, najavila je da će se zalagati za prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj, ali i tražiti ista prava za Hrvate u Srbiji i Crnoj Gori, dok je osvrnuvši se na Hrvate u Bosni i Hercegovini istakla da će stajati iza hrvatskog naroda i njegovih legitimnih predstavnika da se osigura njihova konstitutivnost i jednakopravnost na celoj teritoriji BiH.

Protivkandidat Grabar Kitarović u trci za mesto na Pantovčaku, aktuelni predsednik i kandidat Socijaldemokratske pratije (SDP) za drugi mandat na čelu države Ivo Josipović, održaće završni predizborni skup večeras na Evropskom trgu u centru Zagreba.

Pred drugi krug izbora, anketa koju je za RTL sprovela agencija Promocija Plus na uzorku građana u svim hrvatskim županijama, potvrđuje da se radi o najneizvesnijim izborima u istoriji Hrvatske, odnosno da su građani podeljeni između dva kandidata koji vode "mrtvu trku" za šefa države u narednom petogodišnjem mandatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: