Počeo sastanak o advokatima

Sastanak stručnih timova Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde počeo je u 11 časova i očekuje se da bude poslednji pred okončanje štrajka advokata.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.01.2015.

12:01

Default images

Kako je ranije objavljeno, stručni timovi su postigli načelan dogovor o načinu za okončanje štrajka, a na sastanku bi trebalo da se dogovori nacrt izmena i dopuna Zakona o javnom beležništvu i seta drugih zakona.

Ipak, protest i štrajk advokata verovatno neće biti prekinut po postizanju ovog dogovora, već tek nakon odluka donetih na Skupštini AKS, koja bi bila održana nakon usvajanja izmena zakona u parlamentu.

O eventualnom dogovoru će se razgovarati u subotu na zasedanju Upravnog odbora Advokatske komore, nakon čega bi zakonska rešenja trebalo da budu upućena u Vladu Srbije, zatim i u Skupštinu.

Advokati, osim zakonskih rešenja o notarima, imaju još dva zahteva - pitanje poreza, koje je delimično rešeno, ali i smenu minsitra pravde Nikole Selakovića.

Odluka o tome da li će advokati nastaviti da insistiraju i na tim zahtevima biće doneta na skupštini AKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: