"Naše vrednosti su ugrožene"

Nemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer Dejvid Kameron izrazili su saučešće porodicama ubijenih novinara u Francuskoj.

Izvor: B92

Sreda, 07.01.2015.

17:43

Default images

“Oštro osuđujemo ovakve napade i naše misli su sa francuskom narodom, naročito sa onima koji su izgubili svoje voljene. Ovo je napad protiv vrednosti koje želimo da čuvamo, slobode medija, uopšte slobode i dostojanstva čoveka“, navela je Merkelova.

Ona se prethodno sastala sa premijerom Velike Britanije, koji je istakao da svet mora da se bori protiv onih koji čine ovakve zločine.

“Nikada ne smemo da dozvolimo da naše vrednosti demokratije i slobode govora budu ugrožene terorističkim napadima. Moramo da ustanemo protiv onih koji ih čine“, dodao je Kameron.

U današnjem napadu na redakciju magazina Šarli ebdo ubijeno je 12 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: