Izrael najavio "osvetničke korake"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu je najavio "osvetničke korake", nakon što se Palestina pridružila MKS, jer želi da tuži Izrael.

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

21:40

Default images

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu najavio je večeras da će njegova zemlja preduzeti "osvetničke korake", ali nije obelodanio detalje, nakon što su se Palestinci danas pridružili Međunarodnom krivičnom sudu.

Oni bi sada mogli da tuže Izrael tom sudu, a Netanijahu je u odgovoru nazvao izraleske vojnike "najmoralnijim na svetu".

"Onaj ko bi trebalo da se plaši Međunarodnog krivičnog suda je Palestinska uprava koja ima vladu jedinstva s Hamasom, terorističkom organizacijom poput Islamske države, koja čini ratne zločine", naveo je Netanijahu u saopštenju.

Portparol Stejt departmenta Edgar Vaskez rekao je da se SAD oštro protive tom potezu i upozorio da će biti " kontraproduktivan i neće nimalo doprineti da se ostvare aspiracije palestinskog naroda za suverenom i nezavasnom državom ".

"To će jako naštetiti atmosferi s baš onim narodom s kojim bi oni na kraju trebalo da postignu mir", istakao je Vaskez, kako prenosi Asošijeted pres.

Palestinci su se odlučili na taj korak nakon što je sinoć u Savetu bezbednosti UN odbijena njihova rezolucija koja poziva na okončanje izraelske okupacije u roku od tri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: