SZO: Od ebole umrlo 7.905 ljudi

Broj žrtava ebole na kraju godine iznosi 7.905, a virus se i dalje širi zapadnom Afrikom, saopštila SZO.

Izvor: B92

Sreda, 31.12.2014.

21:25

Default images

Virus ebole i dalje se širi zapadnom Afrikom, posebno u Sijera Leoneu, a broj žrtava epidemije na kraju godine iznosi 7.905, sa ukupno 20.206 potvrđenih slučajeva zaraze, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Vlasti Sijera Leonea izvestile su o 337 novih slučajeva zaraze prošle sedmice, od kojih 149 u Fritaunu, što je najveći bilans u bivšoj britanskoj koloniji u protekle četiri sedmice, navodi se u najnovijem nedeljnom izveštaju SZO, preneo je Rojters.

Sijera Leone, Gvineja i Liberija su u središtu jedne od najgorih epidemija ebole u svetu.

Epidemija ebole, koja je odnela prvu žrtvu u Gvineji, pre tačno godinu dana, najverovatnije će trajati do kraja 2015, smatra Piter Pajot, naučnik koji je pomogao u otkrivanju virusa 1976.

Medicinski istraživački posao biće sledeća faza u borbi protiv ebole.

Ujedinjene nacije će angažovati stotine zdravstvenih radnika na identifikaciji lanaca zaraze u prenošenju virusa sa osobe na osobu, rekla je prošle sedmice generalni direktor SZO Margaret Čan.

Generalni sekretar UN Ban Kimun posetio je ovog meseca Liberiju i Sijera Leone, gde je pohvalio zdravstvene radnike koji se bore da zaustave širenje epidemije i pomažu obolelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: