Nezapamćene poplave u Maleziji

Najmanje deset ljudi je poginulo, a više od 160.000 bilo je prinuđeno da se evakuiše zbog poplava na severoistoku Malezije, najvećim za više od deset godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

00:11

Default images

Među žrtvama, polovina je iz najviše pogođene države Kelantan, navodi agencija Rojters, dodajući da se najavljuju nove padavine.

Rojters izveštava da je premijer Nadžib Razak po povratku sa odmora na Havajima u petak, obišao neke od najugroženijih oblasti tokom vikenda.

Nadžib je kritikovan pošto je fotografisan kako igra golf sa američkim predsednikom Barakom Obamom za vreme nesreće koja je pogodila Maleziju, podseća britanska agencija.

BBC prenosi da su lokalne vlasti saopštile da je velika nestašica hrane i drugih proizvoda.

Izveštač britanskog javnog servisa navodi da su se volonteri suočili sa problemom isporuke hrane tamosnjim žiteljima, budući da se do nekih oblasti može stići samo čamcima ili helikopterom.

Rojters izveštava da je na jugu susednog Tajlanda život izgubilo 14 osoba u poplavama koje su počele sredinom meseca.

Severoistok Malezije i jug Tajlanda redovno su pogođene poplavama tokom monsunsih kiša ali ove godine su padavine posebno obilne.

Malezijska vlada je saopštila je da će kiša u Kelantanu i na jugu Tajlanda trajati najmanje još naredne sedmice.

Jedan zvaničnik pograničnog tajlandskog grada Sungaj Koloka rekao je da će za približno dva dana nivo vode opasti i da će granica biti otvorena, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: