KiM: Iz pritvora se žali na medije

Slobodan Gavrić, osumnjičen za pokušaj terorističkog napada u Prištini ima primedbe izveštavanje mediji o njegovom slučaju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

13:50

Default images

Predstavnici Odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine posetili su Gavrića kome je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je izvršio dva krivična dela - organizovanje terorističkih akata i ilegalno unošenje eksplozivnih naprava.

Gavrić je uhapšen u rezidencijalnom delu Prištine 25. decembra, a u automobili koji je vozio bilo je oko 13 kilograma eksploziva.

Kosovske vlasti sumnjaju da je on želeo da 26. decembra digne u vazduh katoličku katedralu u Prištini. Gavrić je rođen u Raški i zaposlen u Ministarstvu poljoprede Srbije, a uhapšen je u automobilu beogradskih registracija.

"I tokom boravku u centru za pritvor u Prištini ponašanje (kosovskih vlasti) je bilo korektno, na njegov (Gavrićev) zahtev nastavljeno mu je davanje terapije koju je koristio pre hapšenja. Uhapšeni takođe izjavljuje da i posle određivanje mere pritvora nema primedbi na tretiranje od strane nadležnih organa", navodi se u izveštaju Odbora.

Međutim, Gavrić je ocenio da izveštavanje kosovskih medija o njegovom slučaju može da se "odrazi na njegov tretman tokom pritvora ili u sudskom procesu", navodi se u izveštaju.

Odbor je nakon razgovora sa osumnjičenih konstatovao da mu ljudska prava do sada nisu bila ugrožena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: