JA: Led lomi ruke i kukove

Zbog preloma, uglavnom ručnih zglobova i kukova, danas su ortopedi Jagodine imali 40 odsto više pacijenata, nego drugim danima, izjavio je dr Ljubiša Ristić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.12.2014.

13:45

Default images

Povrede su nastale usled padova, po zaleđenim ulicama i trotoarima, a uglavnom je reč o radno sposobnim ljudima, objasnio je dežurni ortoped Odeljenja ortopedije Opšte bolnice u Jagodini dr Ljubiša Ristić.

Povrede su nastale usled padova, po zaleđenim ulicama i trotoarima, a uglavnom je reč o radno sposobnim ljudima, objasnio je Ristić.

Penzioneri će tek kasnije dolaziti kada budu počeli izlaziti vani, dodao je on.

"U vrlo kratkom vremenu došlo je pet preloma, sada sam izašao iz operacione sale, a tek će da dolaze", rekao je Ristić.

Dr Ristić savetuje "da se ne izlazi napolje i da se vodi računa, led je svuda, i treba ići polako".

Dispečeri Službe hitne pomoći u Jagodini, izjavili su Tanjugu, da zbog leda imaju probleme oko odlaska na teren lekara i medicinskog osoblja, jer se teško kreću sanitetska vozila, posebno kada je reč o udaljenijim mestima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: