Mišković i Đurašković pred sudom

Suđenje Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća trebalo bi da počne danas pred sudskim većem Specijalnog suda.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.12.2014.

00:37

Default images

Suđenje će biti održano u Palati pravde u Savskoj ulici, rekla je portparolka Višeg suda Branislava Puzić.

Predsednik sudskog veća koji će suditi objedinjeni proces u je sudija Maja Ilić. U prosecu u kojem je Mišković bio prvookrivljeni suđenje je vodio sudija Vladimir Vučinić.

Do spajanja postupka za oštećenja putarskih preduzeća sa postupkom koji se vodi protiv okrivljenih u slučaju "Nibens grupa" došlo je u prvoj polovini decembra na predlog odbrane vlasnika “Nibens grupe“ Mila Đuraškovića koji je optužen u oba slučaja.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda usvojilo je njihov predlog jer su mahom isti optuženi u oba slučaja, kao i zato što su oba postupka u početnoj fazi izvođenja dokaza.

Oba suđenja nisu mogla da se održe od septembra zbog štrajka advokata, a njihovo prisustvo je obavezno, tako da je izvesno da će i današnji pretres biti odložen.

Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj Nibens grupa pokrenut je pre postupak protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. Godine.

Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: