"Nikolić koči Vladu na putu ka EU"

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da neće ući u vladu Srbije i da sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o ulasku u njegov kabinet.

Izvor: Tanjug, Veèernje novosti

Ponedeljak, 29.12.2014.

07:28

Default images

Tadić je pri tome optužio predsednika Srbije Tomislava Nikolića da otežava posao Vladi pokušajima da zakoči evrointegracije.

"Ne ostavljam mogućnost da uđem u Vladu pod ovim okolnostima, ali ostavljam mogućnost da se okolnosti promene, a u ovom trenutku ne vidim naznake te promene", izjavio je Tadić za današnje "Večernje novosti".

Tadić je rekao da sa premijerom Aleksandrom Vučićem nije razgovarao o tome, a "sa njim sam u kontaktu jednako retko kao i sa liderima drugih stranaka".

"Sve vreme kritikujem način na koji Vlada vodi spoljnu i ekonomsku politiku i način na koji se odnosi prema demokratskim vrednostima, reformama, evrointegracijama i političkoj kulturi", rekao je lider SDS.

Kada je u pitanju Kosovo i Metohija, Tadić kaže da je minumum bio Plan četiri tačke kojim je tražio potpunu autonomiju za sever, poseban status za crkve i manastire i garancije za bezbednost naših građana i njihove imovine.

"To više nije realistično. Briselskim sporazumom koji je ova vlada potpisala ostavljena je jedino mogućnost da se izborimo za makar neke nadležnosti ZSO, iako je mnogo veća verovatnoća da će one ličiti na nadležnosti nevladine organizacije", smatra Tadić.

Prema njegovim rečima, "Plan četiri tačke bio je neuporedivo bolji od Briselskog sporazuma, koji je opet bolji od zamrznutog konflikta".

"A podsećam da je (Tomislav) Nikolić dobio izbore obećavajući da će poništiti sve što je dogovoreno u pregovorima tokom mog predsedničkog mandata i da će se zalagati za zamrznuti konflikt", rekao je Tadić.

"Potenciranjem nove platforme, on (Nikolić) nudi novo obmanjivanje javnosti i otežava posao Vladi pokušajima da zakoči proces evrointegracija", rekao je lider SDS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: