"Turska izvor moći za muslimane"

Lider palestinskog pokreta Hamas Haled Mešal pozdravio je Tursku kao "izvor moći" za sve muslimane, u znak zahvalnosti turskim liderima za podršku Palestini.

Izvor: B92

Subota, 27.12.2014.

17:22

Default images

"Demokratska, stabilna i razvijena Turska je izvor moći za sve muslimane", rekao je Mešal obraćajući se učesnicima godišnjeg kongresa turske vladajuće Partije za pravdu i razvoj (AKP) u konzervativnom gradu Konija u centralnoj Anadoliji, prenosi AFP.

On je istakao da "snažna Turska znači i snažan Jerusalim, snažnu Palestinu" i izrazio nadu u "oslobađanje Palestine i Jerusalima", prenela je agencija Anadolija.

Njegovo kratko obraćanje je više puta prekidano usklicima mase koja je mahala turskim i palestinskim zastavama i uzvikivala: "Alahu Akbar (Bog je najveći) i "Dole Izrael".

Lider Hamasa se često pojavljuje na skupovima turske vladajuće stranke, podseća AFP.

Turski premijer Ahmet Davutoglu je danas, u svom govoru, rekao da je zastava Turske sa polumesecom i zvezdom "simbol nedužnosti u svetu".

"Bog je svedok da ćemo ovu crvenu zastavu učiniti simbolom nedužnih. Ova crvena zastava će se vijoriti pored zastava Palestine, slobodne Sirije i zastava svih drugih nedužnih u svetu", poručio je on na kongresu.

Lideri Turske, naročito predsednik Redžep Tajip Erdogan, poznati su po svojim gnevnim istupima protiv Izraela, zaključuje francuska agencija i podseća da Erdogan često kritikuje jevrejsku državu zbog njenih vojnih napada na pojas Gaze, koji je pod kontrolom Hamasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: