Priština pozdravlja hapšenje Srbina

Vlada Kosova pozdravila je hapšenje državljanina Srbije u čijem vozilu je pronađeno 13 kilograma eksploziva i ocenila da je reč o "terorističkom delovanju".

Izvor: B92

Petak, 26.12.2014.

21:16

Default images

"Vlada Kosova pozdravlja i visoko ocenjuje rad policije Kosova u sprečavanju ovog terorističkog akta i poziva na opštu saradnju u ovoj situaciju uključujući i zemlje u regionu", navodi se u saopštenju kosovske vlade.

U saopštenju se "snažno osuđuje sinoćnje sumnjivo terorističko delovanje gde je pronađena velika količina eksploziva i uhapšen jedan osumnjiceni".

Povodom istog slučaja, presednica Kosova Atifete Jahjaga je takođe ocenila visokom ocenom rad kosovske policije u "sprečavanju terorističkog akta", javljaju prištinski mediji.

Jahjaga je odmah nakon ovog slučaja održala sastanak Saveta za bezbednost na kojem su učestvovali kosovski premijer Isa Mustafa i visoki zvaničnici policije i tajne kosovske sluzbe, prenose dalje mediji.

Kosovski ministar policije Skender Hiseni saopštio je da je danas u Prištini uhapšen državljanin Srbije S.G.(46) iz Beograda u čijem vozilu je pronađeno 13 kilograma eksploziva, a koji se, prema njegovim rečima, sumnjiči da je pripremao teroristički akt.

On je na konferenciji za novinare rekao da zbog istrage ne može otkriti detalje, ali je dodao da je "sigurno cilj ove akcije bio teroristički akt u Prištini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: