"SAD će imati žalosne posledice"

Odluka SAD da donese antiruski zakon i planovi Ukrajine u vezi sa NATO, dovešće do odgovarajuće reakcije Rusije, kaže premijer te zemlje Dmitrij Medvedev.

Izvor: B92

Utorak, 23.12.2014.

00:55

Default images

Američka odluka da donese zakon o sankcijama protiv Rusije i planovi Ukrajine da odustane od svog neutralnog statusa radi mogućeg članstva u NATO iziskivaće odgovarajuću reakciju Rusije, napisao je danas ruski premijer Dmitrij Medvedev na Fejsbuku.

Američki predsednik Obama je potpisao antiruski zakon kojim se svaki predsednik SAD ovlašćuje da u bilo kom trenutku uvede sankcije Rusiji, što će trovati odnose Rusije sa Amerikom narednih decenija, istakao je Medvedev, a preneo Tas.

Ukrajinski predsednik Porošenko je izneo pred skupštinu te zemlje predlog zakona kojim bi Ukrajina odustala od svog vanblokovskog statusa, odnosno u suštini aplicirala za prijem u NATO, što bi ovu zemlju učinilo potencijalnim neprijateljem Rusije, navodi premijer Medvedev.

"Obe ove odluke imaće izuzetno žalosne posledice i naša zemlja će na njih morati da reaguje", zaključuje Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: