Srpska profesorka među najboljima

Direktorka Savremene gimnazije u Beogradu Svetlana Belić Malinić osvojila je drugo mesto na prestižnom takmičenju za najboljeg nastavnika 21. veka.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.12.2014.

14:39

Default images

Nagradu svake godine dodeljuje Pearson, jedna od najcenjenijih i najvećih obrazovnih ustanova na svetu.

Nagrada joj je uručena u Hong Kongu na Sedmoj godišnjoj konferenciji o učenju u 21. veku.

Inače, ovo je prvi put da nastavnik iz Srbije dobije takvu nagradu.

Od 8.700 nastavnika iz čitavog sveta koji su učestvovali u takmičenju, organizatori su nominovali samo 31 nastavnika, a profesorka Svetlana je ušla u najuži krug troje finalista i osvojila drugu nagradu, navodi se u saopštenju.

Nagrada za najboljeg nastavnika 21. veka dodeljuje se nastavnicima i školama koje pokažu izvanrednost u upotrebi tehnologija za lakše i bolje sticanje znanja.

Nagrada je izuzetno cenjena jer je dodeljuje Pearson, koji danas postavlja svetske trendove u obrazovanju.

Nijedan nastavnik ili škola iz Srbije nisu do sada bili nominovani na ovom prestižnom takmičenju.

Ono što je Svetlanu izdvojilo u odnosu na ostale takmičare je inovativan i originalan pristup radu sa decom, koji je opisala u svom naučnom radu i pretočila u video-klip kojim se predstavila žiriju.

U tom video-klipu ona je pokazala kako su je ćerka i učenje sa njom inspirisali da primeni ovakav princip rada i na drugu decu u školi.

Ona je dodala da je izuzetno srećna što je pomogla da Srbija na ovaj način bude prepoznata u svetu kao zemlja koja pomaže učenicima da razviju tehnološke veštine 21. veka.

Svetlana u Savremenoj gimnaziji kreira potpuno inovativan program učenja, koji učenike inspiriše na kreativno mišljenje, a gradivo savladavaju uz pomoć najsavremenijih metoda učenja.

Cilj joj je, kako kaže, da od učenika u Savremenoj gimnaziji, koja je novootvorena internacionalna srednja škola, stvori uspešne građane sveta, školovane u Srbiji, koji će biti potpuno spremni da prihvate znanja i veštine 21. veka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: