"Sukob na istoku Ukrajine glupost"

Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev rekao je da je konflikt u istočnoj Ukrajini "glupost" i pozvao Moskvu i Kijev da nađu način da ga reše.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.12.2014.

16:58

Default images

Nazarbajev nije označio nijednu stranu kao krivu u sukobu ukrajinskih snaga i proruskih separatista, u kojem je do sada poginulo oko 4.700 ljudi.

"Pozivam Rusiju i Ukrajinu da razmisle o pronalaženju kompromisa. Ova situacija je glupa i ne bi trebalo da se dešava", rekao je Nazarbajev, prema novinskoj agenciji Interfaks.

Moskva od početka sukoba poriče navode da pobunjenicima pomaže u ljudstvu i opremi.

Nazarbajevljeva izjava posle sastanka sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, kako ocenjuje agencija AP, mogla bi da ima težinu jer je Kazahstan deo trgovinskog bloka na čijem čelu je Rusija, na koji Moskva gleda kao na kontratežu EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: