CG:Protest zbog zagađenosti vazduha

Nevladine organizacije su danas u Pljevljima organizovale protest zbog zagađenosti vazduha, zahtevajući da Vlada Crne Gore uvede kontrolu merenja zagađenja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

17:43

Default images

Zatraženi su i redovan inspekcijski nadzor industrijskih postrojenja koja zagađuju vazduh, kao i hitno usvajanje plana za uvođenje, kako je receno, ekološki prihvatljivog modela grejanja domaćinstava u Pljevljima.

Obraćajući se, kako je rekao, "gospodi u Podgorici", predsednik NVO "Breznica" Milorad Mitrović je ocenio da su privredni resursi u Pljevljima decenijama "besomučno puštošeni" i da je vreme da se kaže "dosta je".

U Pljevljima je nekih dana tokom decembra, kako je ranije saopšteno, vazduh bio zagađen 12 puta više od dozvoljene granice.

Pored reljefno-klimatskih karakteristika Pljevalja - s velikim brojem dana bez vetra i s maglom, ocenjuje se vazduh zagađuju i tamošnja termolektrana, kao i veliki broj peći za grejanje na ugalj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: