Podrška građana na putu u EU važna

Podrška građana na putu evrointegracija je veoma značajna, izjavio je poslanik iz Slovenije u EP Igor Šoltes u razgovoru sa ministarkom Jadrankom Joksimović.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.12.2014.

15:22

Default images

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas s poslanikom iz Slovenije u Evropskom parlamentu Igorom Šoltesom o evrointegraciji Srbije i iskustvima Slovenije.

Šoltes je pozitivno ocenio što više od polovine građana Srbije podržava ulazak zemlje u EU, piše u saopštenju Vlade Srbije.

Joksimović i Šoltes koji je u grupi Zelenih u Evropskom parlamentu, složili su se da je za državu važno ne samo da ima strategiju pristupanja EU nego i strategiju nakon prijema u članstvo, navodi se u saopštenju.

Ministarka Joksimović ponovila je da neotvaranje pregovaračkih poglavlja ove godine ne umanjuje rezultat i napredak Srbije u evrointegraciji i reformama.

Uređena, funkcionalna i moderna država moguća je samo uz sprovođenje suštinskih reformi, istakla je Joksimović.

Šoltes je govorio o iskustvu Slovenije u procesu pristupanja EU i izazovima s kojima se susretala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: