Brža naplata putarine za praznike

JP "Putevi Srbije" i Sektor naplate intenziviraće rad tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika na naplatnim stanicama, kako bi se izbegle gužve.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.12.2014.

13:42

Default images

U cilju efikasnijeg obavljanja poslova, sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, obezbeđen je dodatni broj inkasanata, svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica biće u funkciji 24 časa dnevno bez pauze, saopšteno je iz "Puteva Srbije".

Takođe, na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine na srpskom, ali i na engleskom, nemačkom i turskom.

Kako se navodi, inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura, a svi šefovi Odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada, a organizovan je i poseban režim rada radnika tehničke službe kako bi se iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

"Učesnici u saobraćaju putarinu mogu da plaćaju u dinarima (učesnici domaćih i stranih registarskih tablica), evrima (učesnici stranih registarskih tablica), putem platnih kartica kao i elektronskom naplatom putarine (bez zaustavljana)", navodi se u saopštenju.

IZ JP "Putevi Srbije" apeluju na domaće učesnike u saobraćaju da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da u skladu sa svojim mogućnostima ne koriste popodnevne časove poslednjeg dana praznika za povratak kućama, već da to čine ravnomerno tokom celog dana kako bi se izbegla veća zadržavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: