Paketići za socijalno ugroženu decu

Dragica Nikolić, predsednica Upravnog odbora istoimene fondacije, podelila je danas novogodišnje paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica u Novoj Crnji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

13:23

Default images

Paketiće je dobilo 320 mališana iz Aleksandrova, Vojvode Stepe, Radujeva, Tube, Nove Crnje i Srpske Crnje, koje su obezbedile Fondacija Dragica Nikolić i kompanija Pionir.

Dragica Nikolić, supruga predsednika Tomislava Nikolića, je istakla da je Srpska Crnja jedna od najsiromašnjih opština u Vojvodini.

"Fondacija je tu da bi mogla da vrati osmehe nalice ovoj deci. Već nekoliko godina nisu dobila paketiće i Deda Mraz nije bio kod njih", rekla je Nikolićeva.

Ona je dodala da je Fondacija uz pomoć Ministarstva za rad dobila spiskove najsiromašnjih opština od kojih je izabrala nekoliko i najavila da će Fondacija podeliti oko 1.000 paketića ugroženim mališanima, rekla je Nikolićeva.

Predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov zahvalio se Fondaciji ističući da nikada predsednik ili supruga predsednika Republike nisu bili u toj opštini.

"Želim da istaknem da su motivi Dragice Nikolić dobrota i humanost u vreme kada se svi rukovodimo politikom, interesom ili nekim drugim motivima. Ukoliko bismo bili bogato društvo a zaboravimo na humanost i dobrotu bili bismo ustvari siromašni", poručio je Milankov.

Direktorka Centra za socijalni rad u Novoj Crnji Ljiljana Kovačević ponovila je da Nova Crnja, kao jedna od najsiromašnjih opština u Vojvodini, ima mnogo korisnika novčane socijalne pomoći i da će ova pomoć mnogo značiti i deci i opštini.

Fondacija je takođe organizovala novogodišnju priredbu pa su mališani uživali uz klovnove, žonglere i druge animatore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: