Veći broj carinika na prelazima

Broj carinskih službenika na graničnim prelazima je povećan zbog očekivane gužve pred predstojeće praznike, saopštila je Snežana Karanović iz Uprave carine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.12.2014.

08:28

Default images

Pomoćnica direktora Uprave carine Snežana Karanović izjavila je da su spremno dočekali gužve na graničnim prelazima, kao i da su službenici dobili uputstva da neophodne carinske procedure sprovode u što kraćem vremenu.

Karanovićeva je gostujući na RTS-u naglasila da je ovo uobičajeni period kada je povećana frekvencija na graničnim prelazima, i to na onim prelazima koji su prema Evropskoj uniji.

"Na graničnim prelazima povećan je broj carinskih službenika koji rade. Pratimo situaciju. Otvorili smo sve trake, da bude brži protok roba i putnika. Posebno smo skrenuli pažnju carinskim službenicima da se neophodne carinske procedure sprovode u što kraćem vremenu", naglasila je Karanović.

Ona je dodala da svi putnici koji ulaze u našu zemlju neophodne infrmacije šta mogu da unesu u zemlju, kako mogu da uvedu kućnog ljubimca, kako mogu da unesu ili iznesu novac, mogu pronaći na sajtu Uprave carine.

Govoreći o zapleni narkotika ona je rekla da je ove godine zaplena povećana pet puta, da je carina opremljena mobilnim skenerrima koji se postavljaju na rizičnim prelazima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: