"SAD smeta uticaj Rusije u svetu"

Predsednik Ruskih železnica Vladimir Jakunjin izjavio je da Sjedinjenim Državama smeta uticaj Rusije na međunarodnoj sceni i da žele da ga ograniče sankcijama.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.12.2014.

16:53

Default images

"Vrlo jednostavno, tu nema ništa lično, već samo politički interes", rekao je novinarima u Pančevu čelnik najveće ruske kompanije, koji po moći važi za "trećeg" čoveka Ruske Federacije.

On je kazao da je cilj SAD da postigne apsolutnu dominaciju u svetu, kao i da im nije u interesu da Rusija postane "aktivan učesnik formiranja novih međunarodnih odnosa i novog poretka".

Jakunjin ističe da se potpuno slaže sa mišljenjem šefa privatne obaveštajne agencije "Stratfor" Džordžom Fridmanom, koje je nedavno izneo u razgovoru za ruski dnevnik "Komersant", a koji jasno kaže da je interes SAD da ne dozvoli jačanje ugleda Rusije u svetu.

Prema rečima Jakunjina, sankcije u stvari maskiraju težnju SAD da onemoguće rusku privredu.

"Mi ćemo sarađivati sa onima koji žele izbalansiran svet. Mi ćemo sarađivati sa onima koji ne žele da se potčinjavaju diktaturi bilo koga", poručio je Jakunjin odgovarajući na pitanja novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: