Stefanović: MUP će vratiti dugove

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović očekuje da će do kraja mandata, a možda već i 2017. godine, vratiti dugove tog ministarstva.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.12.2014.

14:34

Default images

Stefanović je novinarima u parlamentu rekao da je, kada je došao na čelo ministarstva, zatekao dug od oko 700 miliona dinara prema Telekomu i otprilike isto toliko za električnu energiju.

Mi sada izmirujemo svoje redovne obaveze, ali nismo mogli da izmirimo taj dug. Pronašli smo jedan deo sredstava zahvaljujući našim uštedama u prethodnom periodu, štedeli smo na gorivu, upotrebi materijalnih resursa, projektima za koje smo smatrali da nisu celishodni za ovu godinu, a jedan deo smo obezbedili kroz rebalans sa ministarstvom finansija i faktički vratili najveći deo duga prema tim poveriocima, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova izrazio je nadu da će do kraja mandata izmiriti sve dugove i prema zaposlenima u tom ministarstvu - za putne troškove i ostale prinadležnosti.

Mislim da do kraja mandata možemo da očekujemo da dugovi više ne postoje, da budemo potpuno na nuli, ja se nadam već u 2017.”, istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: