DS: SNS aktivistima daje 50 evra

Predsednik DS Bojan Pajtić rekao je da SNS izdvaja 50 evra dnevno za svakog aktivistu koji dolazi u Mionicu, navedeno je u saopštenju te stranke.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2014.

12:41

Default images

Pajtić je, rečeno je u saopštenju, juče na predizbornoj konvenciji pred lokalne izbore u Mionici naveo da je reč o 2.000 evra dnevno kojima SNS plaća oko 40 aktivista koji su došli u Mionicu, a da treba dodati i putne troškove, smeštaj i hranu.

“Preko dvadeset miliona će koštati kampanja Srpske napredne stranke. Odakle, ljudi. Čiji je to novac i kakva je to onda kriza, u kojoj je Srbija krizi.I zašto se smanjuju plate i penzije ako imamo da za vladajući stranku i režim preko 20 miliona dinara potrošimo i bacimo na kampanju. To je slika i prilika te stranke”, rekao je Pajtić.

Kako je ocenio lider DS Srbija ima problem sa Vladom koja nema nikakvu viziju, koja ne uviđa da je poljoprivreda razvojna šansa ove zemlje i ovog naroda pa upravo tu smanjuje subvencije.

“Imamo problem sa Vladom koja smanjuje plate i penzije i koja štedi na prosvetarima 25 miliona evra, a u istom danu donosi odluku da će se na 200 miliona dolara izdati garancija za dugove Srbijagasa, 160 miliona evra platiti dugovanja 'Er Srbije', odnosno 'Etihada', da ćemo svi mi kao poreski obveznici plaćati njihova dugovanja" rekao je on.

Prema njegovim rečima istovremeno, simbolično će uštedeti tamo gde ne sme i ne bi trebalo da štedi.

"Ostaćemo država bez ljudi, država bez vizije, država bez energije. Zato DS ima obavezu da pokaže da u Srbiji ima ljudi koji razmišljaju svojom glavom. Ne tražimo ništa drugo od Srbije, ni da sluša nas i da nam bezrezervno veruje, ali tražimo da ne veruje bezrezervno ni Aleksandru Vučiću nego da pre svega veruje svojim očima i svom zdravom razumu" kazao je Pajtić.

Pajtić je podržao štrajk prosvetnih radnika ocenjujući da oni neće moći da prežive sa 36.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: