Severna Koreja sponzor terorizma?

SAD razmatraju mogućnost da Severnu Koreju ponovo stave na spisak zemalja koje podržavaju terorizam, saopšteno je u Vašingtonu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2014.

19:09

Default images

"Razmotrićemo tu mogućnost u okviru postojeće procedure. Naši kriterijumi su jasni. Ne donosimo odluku na osnovu događaja u toku jednog dana, već se razmotre svi elementi i potom donosi konačna odluka", rekao je američki predsednik Barak Obama u intervju za televizijsku mrežu CNN posle hakerskog napada na kompaniju Soni za koji je Vašington optužio Pjongjang.

Vašington optužuje Pjongjang da je pokrenuo opsežnu kampanju piraterije kompanije Soni, što je dovelo do trenutnog povlačenja premijere američkog filma "Intervju".

Severna Koreja zapretila je ranije danas da će se Beloj kući osvetiti ukoliko je kazne za hakerske napade na Soni.

Film "Intervju", čiji je budžet bio 42 miliona dolara, između ostalog na karikiran način prikazuje atentat na severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

SAD su Severnu Koreju s liste zemalja koje podržavaju terorizam skinule 2008. godine.

Na tom spisku se nalaze Iran, Sudan, Sirija i Kuba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: