Demolirana kuća pregovaračice AKS

Nepoznata lica demolirala su kuću Tanje Arsić, koja je članica pregovaračkog tima Advokatske komore Srbije u razgovorima sa Ministarstvom pravde.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 21.12.2014.

15:54

Default images

Ministarstvo pravde najstrožije je osudilo ovaj neprimeren čin i pozvalo nadležne organe da što hitnije reaguju tim povodom.

Razbijeni prozori, terasa i i prilaz kući članice pregovaračkog tima advokature sa ministarstvom pravde. Da li štrajk advokata koji traje više od tri meseca dobija drugi oblik?

"Kada smo došli videli smo da su staze prilazne u vikendici razbijene, koje je neko sa maljem ili pijukom razbijao. Primetili smo da je deo prilaznih staza bočno oštećen, jedna terasa je takođe demolirana, isečeni su kablovi kako bi se izazvao kratak spoj, počinioci su udarali po prozorima jer su kutije sa unutrašnje strane popadali i sikidane su roletne", rekla je Tanja Arsić.

U advokatskoj komori Vojvodine, smatraju da u pitanju nije pljačka, zato što kuća nije obijena i ništa nije odneto.

"Mislim da je to bio jedan razbijački pohod, a šta je povod zaista ne znam. To koincidira sa našim pregovorima sa Ministarsvom pravde. Ja zaista ne mogu da kažem da li mi neko šalje poruku ovakvim nedelom ili ne, ali zaista nije prijatno ovako nešto doživeti."

Napad na kuću advokatice je treće zastrašivanje pretnjama za samo nedelju dana, nakon kamenovanja stana načelnika komunalne policije i pretnji putrm twitera Leposavi Bebi Kron direktorki istituta za kriminološka i sociološka pitanja.
Foto: B92
"U svetlu pregovora sa Ministarstvom pravde koji su u toku, AKV izražava ozbiljnu zabrinutost zbog tog događaja i očekuje brzu i adekvatnu reakciju nadležnih organa", navodi se AKV.

Pregovori stručnih timova Ministarstva pravde i AKS juče su prekinuti, ali bi trebalo da se nastave u utorak. Za sutra je planirano održavanje Skupštine AKS na kojoj će se odlučuvati o nastavku protesta advoakta, koji traje od 17. septembra u celoj Srbiji.
Foto: B92
Ministarstvo pravde Srbije najstrože osuđuje demoliranje kuće Tanje Arsić, članice tima Avokatske komore Srbije (AKS) u pregovorima sa ministarstvom i traži najhitriju reakciju nadležnih organa.

"Ministarstvo ukazuje da nadležni državni organi treba da preduzmu sve mere iz svoje nadležnosti kako se ovakvi slučajevi ne bi dešavali, a u cilju zaštite sigurnosti svih građana i njihove imovine", navodi se u saopštenju povodom informacije Advokatske komore Vojvodine (AKV) da je sinoć demolirana kuća Tanje Arsić u okolini Novog Sada.

Ministarstvo pravde navodi da podržava apel AKV i poziva nadležne državne organe da najhitrije reaguju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: