Mali Žam: Starima kradu šta stignu

Meštani sela Mali Žam kod Vršca već mesecima muku muče sa lopovima, koji kradu, kako kažu, šta stignu.

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2014.

14:17

Default images

Ovo malo mesto, na kilometar od granice sa Rumunijom, ima oko 300 stanovnika, i svi su u strahu od toga šta im donosi noć.

Već mesecima lopovi kradu sve što im padne pod ruku: prasiće, točkove automobila, traktora, akumulatore, gvožđe, krompir, kukuruz...

U ovom mestu uglavnom žive stari ljudi, koji strahuju ne samo za svoju imovinu, već i za svoj život.

Policija je izlazila na teren u poslednja dva meseca sigurno do 15 puta, kaže za portal B92 predsednik MZ Mali Žam Adrijan Boka. Kako je dodao, do sada nije pronađen nijedan lopov, niti su dobili bilo kakvu informaciju u vezi sa tim kako istrage napreduju.

Jednoj starici su nedavno pokupili sav kukuruz koji je imala, rekao je Boka.

Kako kažu meštani, dok policija stigne na poziv, lopovi već pobegnu. Vrlo često policajci procene da je vrednost krađe mala, manja od 15.000 dinara, pa se njome ne bave.

Meštani su se, nezadovoljni efikasnošću PU Vršac u vezi sa ovim krađama, sami organizovali.

Oni su se udružili, dežuraju i noću patroliraju. "Međutim, kad smo mi u jednom kraju, oni pljačkaju u drugom", kaže Boka.

S obzirom na učestalost i broj krađa, veruju da je reč o organizovanoj grupi.

Voleli bismo da se policija malo više angažuje, zaključio je Boka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: