Rekovac bez pijaće vode 12 dana

Stanovnici Rekovca i susednog sela Lomnica već 12 dana nemaju vodu za piće zbog zdravstvene neispravnosti vode iz mesnog vodovoda.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.12.2014.

12:08

Default images

Meštani se snabdevaju pijaćom vodom iz cisterni, izjavio je danas načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje u Chupriji dr Vladan Vlajković.

U početku su uzrok neispravnosti bili povećani nitriti, a kasnije smo utvrdili da i "mikrobološka ispravnost vode odudara od pavilnika o ispravnosti voda Republike Srbije", kazao je Vlajković za Tanjug.

"Voda iz vodovoda se kontroliše svaki dan, po nekoliko puta, i danas je naš laborant tamo na terenu. Isključeni su neki bunari koji su bili sumnjivi i mi očekujemo da se situacija sa vodom uskoro normalizuje", rekao je Vlajković.

Ršenje o zabrani vode za piće i pripremu hrane iz vodovoda u Rekovcu "zbog zdravstvene neispravnosti" na snazi je od 9. decembra. Doneo ga je, posle nalaza ŽJZ, sanitarni inspektor Ministarstva zdravlja Dragan Tvrdišić.

Predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević izjavio je Tanjugu da su opština i Sstab za vanredne situacije reagovali hitno i postavili u gradu devet pokretnih cisterni sa vodom za piće i jedna u Lomnici.

Snabdevanje vodom građana je uredno, kazao je Đorđević.

Cisterne su postavljene kod Doma učenika, Dečijeg vrtića, Osnovne škole "Svetozar Marković", Doma zdravlja, Doma kulturte, Elektrodistribucije, kod Autobuske stanice, u Spsićkoj mahali, dodao je Đorđević.

Voda se doprema iz vodovoda u Jagodini. Preduzimamo sve moguće mere kako bi se voda iz gradskog vodovoda što pre dovela u ispravno stanje, istakao je Đorđević.

Mesni vodovod u Rekovcu star je oko 30 godina i u martu i aprilu ove godine voda iz njega je bila zabranjena 23 dana zbog fizičko hemijske neispravnosti (povećan sadržaj nitrita).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: