"Podržite mere da izađemo iz blata"

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio da su teške mere preduzete kako bi Srbiju ''izvukli iz blata'' i pozvao sve da podrže reforme da bi Srbiji bilo bolje.

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2014.

16:37

Default images

Vučić je obraćajući se okupljenima na skupu u Lučanima gde se 28. decembra održavaju lokalni izbori naveo da Vlada Srbije ima velike planove i dodao da ''neće ništa loše reći o drugim političarima, da su pojedini su na vlasti 14,15 godina i ništa nisu učinili kako bi nam bilo bolje" .

Lider SNS je naveo da kada se neka kuća uruši mora da prođe vreme kako bi se napravila do krova i dodao da smatra da će efekti mera koje je Vlada preduzela biti veoma brzo vidljivi.

"Moj san je da me građani Srbije poštuju kao Šredera u Nemačkoj koji je najzaslužniji što je ta zemlja prosperirala. Cilj mi je da napravimo uređenu i poštovanu zemlju, radimo i stvaramo", istakao je Vučić

Vlada Srbije mora da pravi dugoročne planove, poput Kine, rekao je Vučić dodajući da kineski premijer nije došao tek tako već zato što je video da Srbija ima hrabrosti sebe da menja.

Vučić je rekao da je MMF ocenio da se u Srbiji preduzimaju teške mere i dodao da će u 2016. godini biti smanjen javni dug.

Predsednik SNS je rekao da će posebna injekcija biti data namenskoj industriji, što će dobro doći Lučanskom preduzeću Milan Blagojević da očisti dugove kako bi se napravio zdrav sistem.

Prema rečima Vučića, decembra 2013. Srbija je imala rast od 2,4 odsto i 19 milijardi naplatu PDV dok je sada ta naplata 23 milijarde dinara.

Lider SNS se osvrnuo i na napade u pojedinim medijima zbog rebalansa budžeta podsetivši da u budžetu ima više para nego u prethodnom i dodavši da je deficit 190 milijardi, a ne 225 kako je bilo predviđeno.

''Pred našom zemljom nije lak period'', rekao je Vučić insistirajući na razumevanju za ono što se radi.

"Da ove mere nismo preduzeli za godinu ne bismo imali nikakve penzije, jer su se neki ljudi pre nas neodgovorno ponašali, kupovali su izbore ubacujući pare bez pokrića i zbog toga sam veoma ljut", istakao je Vučić.

"Ne birajte lakši put, nego put ozbiljnosti i odgovornosti. Laži smo se naslušali i neće nam biti bolje dok svi zajedno ne budemo radili i promenili navike", poručio je Vučić.

Kako je rekao i zemlje regiona vide da Srbija postaje jača, iako neki to ne žele.

"Mi polako podižemo ekonomiju, osnažujemo je, a ti koji nam najviše zameraju za nekoliko godina neće moći da nas prate jer nisu imali snage da sprovedu reforme", kazao je lider naprednjaka.

Predsednik PUPS Milan Krkobabić je rekao da su mere vlade teške i ozbiljne i istakao da će penzioneri te mere podržati.

"To je minimalna doza patriotizma kako bismo uhvatili voz za napredak. Budžet će se oporaviti i ova žrtva koju sada činimo nije besmislena" rekao je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: