DS:Privremeno finansiranje preti NS

Novosadski odbor Demokratske stranke (DS) saopštio je da Novom Sadu preti privremeno finansiranje.

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2014.

15:37

Default images

Kako navode demokrate, gradska vlast nije u stanju da u zakonskom roku donese budžet za iduću godinu.

Novosadska gradska vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS) “nije u stanju da na zakonit način i u zakonskom roku usvoji budžet za narednu godinu, pa Novom Sadu preti produbljavnje krize upravljanja, koja može rezultovati time što će grad, u prvom kvartalu 2015. godine funkcionisati u takozvanom režimu privremenog finansiranja”, navode u DS.

U saopštenju se dodaje da je zakonska obaveza lokalnih samouprava da svoje budžete i planove svojih javnih preduzeća za narednu godinu usvoje do 20. decembra, što novosadskom gradonačelniku Milošu Vučeviću “nije pošlo za rukom”, čime je prekršen odgovarajući zakon.

Demokrate navode i to da odbornici Skupštine grada još nisu videli predlog plana prihoda i rashoda za iduću godinu, i da stoga “novi budžet i planovi ključni za funkcionisanje grada u narednoj godini ne mogu biti usvojeni do kraja decembra u legitimnom i demokratskom postupku”.

Ukoliko novosadska vlast “poštuje pravilo po kojem sve odluke stupaju na snagu osmog dana posle objavljivanja u Službenom listu, onda ne postoji legalan način da Odluka o budžetu za 2015. godinu postane pravosnažna u 2014. godini, stoji u saopštenju Gradskog odbora DS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: