Putin: Unapredićemo tajne službe

Ruski predsednik Vladimir Putin je pozvao na unapređenje rada ruskih tajnih službi, kako bi one mogle da se nose sa "modernim izazovima i pretnjama".

Izvor: B92

Subota, 20.12.2014.

12:29

Default images

Putin je taj zahtev izneo u pismu upućenom veteranima i aktuelnim operativcima ruskih bezbednosnih službi, preneo je Rojters saopštenje Kremlja.

"Naglašavam da moderni izazovi i pretnje, kao i pojava novih destabilizujućih faktora, zahtevaju povećanje efikasnosti čitavog sistema domaćih specijalnih službi", napisao je Putin u pismu povodom Dana bezbednosnih službi.

Ključni zadatak operativaca ruskih tajnih službi jeste da se bore protiv međunarodnog terorizma i "svakog eventualnog pokušaja inostranih tajnih službi da zadaju udarac Rusiji i njenim političkim i ekonomskim interesima", navodi se u pismu ruskog predsednika.

Evropska unija i SAD su uvele niz ekonomskih i viznih sankcija protiv pojedinaca i kompanija iz Rusije zbog uključenosti zvanične Moskve u ukrajinsku krizu, kao i zbog aneksije poluostrva Krim u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: