"ZSO će imati izvršna ovlašćenja"

Lider liste "Srpska" Aleksandar Jablanović najavio je da će za nekoliko meseci biti formirana Zajednica srpskih opština i da će ona imati izvršna ovlašćenja.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

20:14

Default images

Očekuje se da će Zajednica srpskih opština imati zasebni budžet i da će funkcionisati po "drugim pravilima i zakonima od onih koji vladaju u drugim delovima Kosova".

Osnivanja Zajednice, onako kako su to zahtevali politički predstavnici Srba, za taj dnevnik je potvrdio lider liste "Srpska" Aleksandar Jablanović, dva dana posle izjave premijera Ise Mustafe, koji je rekao da uslovi "Srpske" nisu štetni za Kosovo.

Ta izjava Mustafe je izazvala oštro reagovanje opozicionih predstavnika koji kažu da se tako legalizuje izvršna vlast Zajednice srpskih opština.

Jablanović nije želeo da iznese detalje o tome šta će predstavljati ta Zajednica niti je govorio o njenim ovlašćenjima, ali je rekao da je to nešto što su tražili i stranci i da je treba formirati što pre.

"Formiranje Zajednice je u interesu svih strana. To je i zahtev međunarodne zajednice i nešto što je proisteklo iz Briselskog sporazuma, a što su potpisali i albanski političari", rekao je Jablanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: