Turska: Ranije kreće obuka Sirijaca

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je da bi Turska mogla ranije da počne sa obukom sirijskih pobunjenika.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

17:57

Default images

Prvobitni plan je podrazumevao da obuka krene u martu sledeće godine, ali bi prema rečima ministra, to moglo da se dogodi i ranije.

Turska je mogućnost da utiče na sirijske pobunjenike navela kao ključnu pri pokušajima Sjedinjenih Američkih Država da je privole na učešće u koaliciji za borbu protiv Islamske države.

Zvanična Ankara je taj zahtev odbijala, zbog bojazni od posledica naoružavanja i obučavanja paravojnih formacija u Siriji, međutim, posle propuštanja iračkih Kurda koji su pomagali u odbrani sirijskog grada Kobanea, Turska se nešto aktivnije uključila u sukob sa Islamskom državom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: