RUS opozicionaru decenija zatvora?

Ruski tužioci tražili su ukupno deset godina zatvora za opozicionara Alekseja Navalnog zbog navoda o proneveri novca.

Izvor: Beta

Petak, 19.12.2014.

20:39

Default images

U zaključnim izjavama na sudu u Moskvi tužioci su tražili od sudije da osudi Navalnog devet godina zbog slučaja pronevere i dodatnu godinu zbog jedne pretnodne presude.

Navalni, poznati kritičar Kremlja, optužen je da je sa svojim bratom Olegom proneverio 27 miliona rubalja (546.000 evra) i time oštetio francusku kozmetičku firmu Iv Roše.

Za brata Navalnog tužioci traže šest godina zatvora.

Sud je takođe danas odlučio da produži kućni pritvor Navalnog do 15. februara. Konačna odluka o slučaju sa Iv Rošeom biće doneta kasnije.

U julu prošle godine Navalni je proglašen krivim za prevaru i osuđen na pet godina zatvora. Međutim, dan kasnije, pušten je, i kazna mu je suspendovana nakon masovnih protesta na ulicama Moskve.

Ubrzo posle toga pojavile su se nove optužbe, uključujući ta o proneveri vezana za francusku firmu.

Navalni odbacuje sve optužbe ocenjujuhi da se radi o pokušaju zastrašivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: