Poginulo pet ukrajinskih vojnika

Pet ukrajinskih vojnika poginulo je, a sedam ranjeno u poslednja 24 časa na istoku Ukrajine, izjavio je portparol vojske Andrij Lišenko.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

13:12

Default images

"Pet vojnika je poginulo, a sedam ranjeno za 24 časa", rekao je Lišenko na konferenciji za novinare, ne pružajući više detalja. Novo primirje na istoku Ukrajine stupilo je na snagu 9. decembra.

Obnova nasilja je usledila samo nekoliko sati uoči video konferencije predstavnika Kijeva i proruskih pobunjenika na kojoj treba da odrede datum nastavka mirovnih pregovora.

U Kijev danas treba da doputuje šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer koji će razgovarati sa predsednikom Petrom Porošenkom i premijerom Arsenijem Jacenjukom.

Za sada se pominje 22. decembar kao mogući datum za nastavak mirovnih pregovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: