Pakistan: Vojska ubila 59 islamista

Pakistanska vojska je u vazdušno-kopnenoj operaciji u blizini granice sa Avganistanom ubila je 59 militanata, saopšteno je u Islamabadu.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.12.2014.

08:57

Default images

Ova operacija je usledila dva dana nakon što su talibani upali u jednu školu i pobili 132 dece i 16 odraslih.

Taj masakr je izazvao šok kod građana Pakistana, koji su pozvali na odmazdu, a vlasti su nakon toga pokrenule napade na uporišta militanata u regionu Kiber i osudile na smrtnu kaznu šest terorista, prenela je agencija AP.

U saopštenju pakistanske vojske se navodi da su napadi na militante izvedeni juče i danas. U kopnenoj akciji je sinoć ubijeno deset talibana, dok je u bombardovanju iz vazduha smrtno stradalo 17 islamista, uključujući jednog uzbekistanskog komandanta, navela je vojska.

Bezbednosne snage te zemlje su takođe danas u zasedi u dolini Tirah ubili 32 militanta, koji su krenuli prema granici sa Avganistanom. U razmeni vatre sa teroristima su takođe povređena trojica vojnika, saopštila je vojska.

Region Kiber je jedan od dva glavna područja na severozapadu Pakistana gde pakistanska vojska poslednjih meseci sprovodi akciju protiv islamskih militanata. Kiber se graniči sa regionom Pešavar, gde se 16. decembra dogodio masakr u školi.

Militanti obično upadnu u grad Pešavar i izvrše napad, a zatim se povuku na područje Kiber, gde policija ne može da ih nađe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: