"Mogerini da se uključi u dijalog"

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači izjavio je da visoka predstavnica EU Federika Mogerini treba da bude uključena u dijalog Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.12.2014.

09:16

Default images

"Ja shvatam da je Mogerini zauzeta agendom, ali Balkan treba da bude jedan od prioriteta EU. Ako želimo da imamo uspeh, Mogerini treba da bude prisutna na sastancima. Ona treba da bude na čelu razgovora", rekao je Tači u intervju za Vol Strit Džornal.

Kako prenose mediji u Prištinu, Tači je rekao da nema nostalgiju za jugoslovenskim komunističkim liderom Josipom Brozom Titom, ali da su se u njegovo vreme Albanci slobodno kretali i mogli da putuju bez viza.

Izrazivši nezadovoljstvo zbog toga što nije liberalizovan vizni režim za gradjane Kosova, Tači je pomenuo Tita i vreme kada su stanovnici Kosova putovali slobodno.

"Nemam nostalgiju za Titom. Ali je ironično da su stanovnici Kosova mogli da putuju slobodno u Evropu pre 30 godina, a sada ne", rekao je Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: