Okrivljeni za zločin pobegao u HR

Tadija Šunjić, otac fudbalskog reprezentativca BiH Tonija Šunjića, okrivljen za ratni zločin, najverovatnije je pobegao u Hrvatsku, piše Klix.ba.

Izvor: klix.ba

Petak, 19.12.2014.

17:29

Default images

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, Tadija je imao obavezu da se javlja u policiju, jer mu je određen pojačan kućni nadzor nakon što je optužen da je tokom rata, kao pripadnik HVO-a, ubio jednu osobu bošnjačke nacionalnosti.

"U ponedeljak su njegov sin i jedan član rodbine prijavili nestanak ove osobe. Policija sprovodi istragu u ovom slučaju", rekao je zvaničnik MUP-a HNK za Klix.ba.

Navodno se Tadija Šunjić nije pojavio u Kantonalnom sudu u Mostaru početkom ove sedmice, gde je trebalo da se izjasni o krivici.

Spominje se kako Tadija ima i hrvatsko državljanstvo, pa se pretpostavlja da je pobegao u susednu Hrvatsku, prenosi ovaj portal.

Tokom istrage Tadija je priznao da je ubio Ibrahima Hodžića za vreme rata u BiH, podseća Klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: