Subotica pod video-nadzorom

U Subotici od danas i zvanično radi novi sistem kontrole i nadzora saobraćaja i javnih površina putem video-nadzora.

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

19:45

Default images

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai obišao je danas sa saradnicima kontrolni centar u Policijskoj upravi Subotica, odakle se vrši monitoring putem 14 kamera na devet lokacija, odnosno najfrekventnijim raskrsnicama i ulazima i izlazima iz grada.

On je pozvao sve građane da od sada više obraćaju pažnju u saobraćaju jer su kamere postavljene kod Hotela Patrija, na najfrekventnijoj gradskoj raskrsnici, samo tokom probnog perioda dnevno registrovale preko 200 prelazaka na crveno svetlo.

“Pozvao bih sve sugrađane da paze ubuduće kako voze i kako se ponašaju u saobraćaju jer su neke kamere i tako napravljene da će posle snimanja sugrađani koji se ne pridržavaju saobraćajnih propisa dobiti na kućne adrese novčane kazne”, rekao je Maglai.

On je naglasio da je u predlogu budžeta za narednu godinu obezbeđeno 11 miliona dinara za proširenje sistema video nadzora, odnosno postavljanje kamera na novim lokacijama.

“Nadam se da će ovaj program zaista doneti dobre rezultate u bezbednosti saobraćaja, ali i očekujem da ćemo i u javnoj bezbednosti u znatnoj meri popraviti situaciju”, rekao je gradonačelnik Subotice.

Osim toga, kako je rekao, od sredstava koja se u gradsku kasu slivaju od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje za potrebe subotičke policije kupljena su tri vozila, vredna 2,5 miliona dinara, kao i panciri i tehnička oprema vredni milion i po dinara.

Načelnik Policijske uprave u Subotici Borivoj Mucalj rekao je da je njihova saradnja sa lokalnom samoupravom primer dobre saradnje, a da će nabavljena oprema u mnogome pomoći u njihovim svakodnevnim zadacima i povećati njihovu efikasnost.

“Vozila, pancirni prsluci, kao i video nadzor je nešto što direktno garantuje bržu, bolju, efikasniju policiju”, rekao je Mucalj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: