Advokat "izbrisan" na dve godine

Disciplinski sud AKS je potvrdio odluku Advokatske komore Vojvodine da novosadskog advokata Kristijana Vencela izbriše iz imenika na dve godine.

Izvor: Beta

Petak, 19.12.2014.

20:28

Default images

Vencel je izbrisan iz imenika jer je u toku protesta advokata u Srbiji obavljao advokatsku delatnost u pet predmeta, u periodu od 25. septembra do 17. oktobra 2014.

Disciplinski sud AKS odbio je Vencelovu žalbu koji je dužan da u roku od 15 dana plati 48.000 dinara za trošak drugostepenog postupka.

Vencel je bio uložio žalbu na prvostepenu presudu AKV uz ocenu da "svaki advokat ima pravo da sam odluči da li će ili ne obustaviti rad" tokom štrajka advokata u Srbiji.

Protiv odluke AKS dozvoljeno je pokretanje upravnog spora pred nadležnim sudom u roku od 30 dana.

Advokati u Srbiji protestuju više od tri meseca, od 17. septembra i traže smanjenje paušalnog poreza, izmene zakona o notarima, a zahtevali su i smenjivanje ministra pravde Nikole Selakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: